Työväenyhdistyksen ehdokkaat puoluekokousedustajiksi

Voit äänestää lahtelaisia puoluekokousedustajia sähköisessä jäsenvaalissa 1.5. saakka. Sähköisen äänestämisen ohjeet on toimitettu äänioikeutetuille jäsenille sähköpostitse 24.4.

Sähköisen äänestyksen sulkeuduttua on myös mahdollista äänestää uurnavaalissa seuraavissa:

  • Hämeenkatu 7, Lahti: ke 10.5. klo 9-11 ja 16-18, pe 12.5. klo 9-11 ja 13-15, la 13.5. klo 10-11 ja ma 15.5. klo 16.30-17.30
  • Ruokotie 2, Nastola: ma 15.5. klo 15-16

Työväenyhdistyksen jäsenkokous asetti seuraavat yhdistyksen jäsenet ehdolle vaaliin:

Pekka Komu
liiketoimintakehittäjä

Haluan SDP:n puoluekokousedustajaksi, koska haluan muuttaa maailmaa paremmaksi paikaksi. Unelmayhteiskunnassani kysymys ei ole koskaan minusta, vaan aina meistä. Olen toiminut pitkään eri luottamustehtävissä, kuten kaupunginvaltuutettuna, puolueosaston ja Lahden demarien kunnallisjärjestön puheenjohtajana. Olen valmis antamaan osaamiseni ja panokseni yhteisten tavoitteidemme saavuttamiseksi.


Heikki Moilanen
veturinkuljettaja eläkkeellä, HHJ

Pyrin puoluekokousedustajaksi, koska olen kokenut, vastuuntuntoinen ja yhteistyökykyinen toimija edustamaan Lahtea tässä merkittävässä kokouksessa, jossa valitaan puolueelle uusi johto. Kokouksessa on avuksi, että tunnen niin eri alueiden ihmiset kuin myös puoluejohtoa. Neuvottelutaitoni on testattu mm. maakunnallisissa neuvotteluissa aluevaalien ja kaksien kuntavaalien
jälkeen.


Maria Mäkynen
yhteiskuntavaikuttamisen asiantuntija

Olen ammattiliitto Pron johtaja, Lahden kaupunginvaltuutettu ja hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunnan puheenjohtaja. 10 vuotisen puolueaktiivisuuden aikana olen omistautunut työväenyhdistyksen ja piirin toimintaan sekä puolueen työmarkkina- ja koulutuspoliittiseen työryhmätyöskentelyyn. Koulutuksen asiantuntijana, feministinä ja ay-aktiivina tulen puoluekokouksessa edistämään puolueen talous-, työ- ja koulutuspoliittiseen keskustelua.


Minna Lampinen
sosionomiopiskelija (AMK), yrittäjä

46v. 3 lapsen äiti. Valtuustoryhmän pj, kaupunginhallituksen jäsen, aluevaltuutettu. Puolueen jäsen vuodesta 1994. Olen jo nuoresta tuntenut paloa yhteisiin asioihin vaikuttamiseen. Minulle on tärkeää pitää huolta koulutuksellisesta tasa-arvosta, peruspalveluiden laadusta ja hyvinvoinnista. Puoluekokousedustajana olisi kunnia olla viemässä myös paikallista näkökulmaa päätöksentekoon.


Ville Kirkonpelto
palveluyksikön johtaja, TtM

Olen 35-vuotias asumispalveluiden päällikkö ja terveystieteiden maisteri. Puoluetoiminnassa olen ollut mukana vuodesta 2018 lähtien. Haluan puoluekokousedustajaksi, koska välitän siitä, miltä päijäthämäläinen ja suomalainen tulevaisuus näyttää. Sydämessäni ovat arvot vapaudesta, tasa-arvosta ja solidaarisuudesta. Yhteistyötä tekemällä pidämme huolta hyvinvointiyhteiskunnasta ja toisistamme.


Alettin Basboga
yrittäjä

Olen ollut Lahdessa kunnallisessa politiikassa v. 2004–2021 erilaisissa luottamustehtävissä sekä SDP:n puoluevaltuustossa yhden kauden. Olen yhteistyökykyinen, sosiaalinen, kansainvälisesti verkostoitunut henkilö. Haluaisin myös omalta osaltani vaikuttaa puoluekokouksessa SDP:n tuleviin valintoihin ja osaamisalueeni kyvyillä.


Janne Virtanen
lääkäri

Poliittisia kantojani leimaa lapsuuteni haasteet sekä työni terveydenhuollossa. Näen (sosiaali)politiikan olevan lääketiedettä isossa skaalassa – moni terveydellinen ongelma juontaa juurensa epätasa-arvosta, puutteesta ja epäonnen suhteettomasta jakautumisesta vähäosaisille. Äänestä minua jos näihin puuttuminen on sinustakin tärkeää.


Timo Bergman
tulevaisuusasiantuntija

Edustajana tulen toimimaan sen puolesta, että SDP harjoittaa
jatkossakin tulevaisuussuuntautunutta politiikkaa, jonka pohjaa olen tehnyt itsekin osallistumalla puolueen TKI-työryhmään. Tulen
puolustamaan innovaatiopolitiikkaa, koulutusta, hyvinvointia sekä
oikeudenmukaista talouspolitiikkaa ja työelämää. Poliittinen
toimintani pohjautuu perusarvoihini yhdenvertaisuuteen, sivistykseen ja osallisuuteen.


Reijo Päivärinta
kirjailija

Olen koulutukseni, kokemukseni ja osaamiseni ansiosta hyvä puoluekokousedustaja. Toimin Lahden seudun Wanhojen Tovereiden puheenjohtajana ja Suomen Wanhojen Tovereiden johtokunnassa. Olen Lahden Kalevan, Salpausselän kirjailijoiden ja Väinö Linnan seuran jäsen. Toimin ennen Lahden sos.dem. nuoriso-osaston puheenjohtajan ja toiminnanohjaajana ja olen kirjoittanut useita kirjoja. Poliittinen historia ja ideologiat ovat erikoisalalojani.


Kuvaus kirjaa varten.

Agnessa Haikara
tohtoritutkija, kirjailija

Heti saatuani tietää, että syksyllä järjestetään konferenssi, päätin lujasti osallistua sen työskentelyyn. Minulla tämä päätös syntyi halusta olla entistä tiiviimmin ja läheisemmin mukana kaikessa puolue-elämässä. Olen varma siitä, että tämä konferenssi rikastuttaa minua tiedolla, pyrkimyksillä ja halulla kehittää SDP:n perusperiaatteita. Minulle olisi suuri kunnia saada edustaa Lahtea tässä konferenssissa – onhan Lahden Sos.-Dem. Työväenyhdistyksen jäsenet on hyvin organisoitu ja motivoitunut joukkue.


Saska Kurki
sairaanhoitajaopiskelija

Olen Saska Kurki, sairaanhoitajaopiskelija ja demarinuori. Olen aktiivinen kuuntelija ja omaan laajan näköalan lähteäkseni edustamaan Lahtelaista työväenyhdistystä puoluekokoukseen. Tahdon olla tekemässä politiikkaa nuoria varten, tulevaisuutta varten. Minusta saat nuoren, rohkean, tulevaisuuden koulutuksen ja terveyden puolustajan. Laita viestiä saska.kurki[ät)gmail.com tai Instagram @kurkiworks